Advies in Geldzaken

Zuiver financieel advies
 
 
Onafhankelijk financieel advies
Door de continue veranderende wetgeving is de financiële wereld complexer en voor velen een doolhof geworden. Bovendien gaat u met een financieel product een langdurige verbintenis aan tegen jarenlang terugkerende kosten. Daarom is het belangrijk dat u de tijd neemt om u goed te (laten) informeren voordat u een financieel product sluit.
 
U, als klant, staat bij ons centraal. Om u te adviseren met uw financiële vraagstukken op uw levenspad. Bijvoorbeeld bij actuele levensgebeurtenissen (life events) of door juist hierop te anticiperen.
Uitgangspunt is (samen)werken aan, en het behouden van een balans tussen een gezonde financiële huishouding en financieel welzijn. Geld behoort de mens te dienen, niet andersom.
 
Advies in Geldzaken geeft onafhankelijk integraal advies op maat. Wij kunnen hierdoor ten behoeve van u een kritische houding aannemen voor wat betreft het productaanbod van banken en/of verzekeraars. Uiteraard kunnen wij u helpen een keuze te maken uit het productaanbod van banken en/of verzekeraars.
 
 
Waarmee kunnen wij u helpen?
• Wonen & Hypotheek

Hypotheekadvies

Een eigen woning is een primaire levensbehoefte. Maar de woning moet wel (financieel) bij u passen. U wilt toch ook prettig leven, nu en in de toekomst? Daarom is het verstandig om tijd vrij te maken om u goed te (laten) informeren over de financiering.

Second opion

Door onze onafhankelijkheid kunnen wij uw hypotheekoffertes beoordelen en hierover advies geven.

Beheeradvies

Staat uw woning ‘onder water’? Dan is uw hypotheek hoger dan de waarde van uw woning. Als u niet hoeft te verhuizen is er nu nog niets aan de hand, maar wellicht wel in de toekomst. Door nu al advies te vragen, weet u waar u nu en in de toekomst aan toe bent.
Wilt u verhuizen, maar verwacht u een restantschuld? Er zijn diverse initiatieven ontwikkeld en nog in ontwikkeling om het financieren van een restantschuld mogelijk te maken. Er is echter geen generieke oplossing mogelijk. Het blijft maatwerk. Door advies te vragen, weet u wat uw mogelijkheden zijn.

• Verzekeringen & Pensioen

Verzekeringen

Alle volwassenen in Nederland zijn wettelijk verplicht om verzekerd te zijn tegen ziektekosten. Hiernaast zijn er nog een paar noodzakelijke verzekeringen: Aansprakelijkheidsverzekeringen Particulieren (AVP); Inboedelverzekering; WA verzekering als u een auto heeft en een Opstal- en Overlijdensverzekering als u een koopwoning heeft.
Toch hebben de meeste mensen veel meer verzekeringen gesloten. Vraagt u zich af of deze wel allemaal nodig zijn of nog up to date zijn? Door advies te vragen, krijgt u inzicht en overzicht.

Pensioen

Het is raadzaam om tijd vrij te maken voor een goed inzicht in uw pensioen. Hoe eerder u weet hoe u ervoor staat, hoe langer u de tijd heeft voor eventuele mogelijkheden. Stel uw pensioeninzicht niet (langer) uit. Door advies te vragen, krijgt u inzicht en overzicht.

• Lenen & Schulden

Lenen

Consumptief krediet bestaat niet alleen uit een persoonlijk- of doorlopend krediet. Ook roodstand, huurkoop, creditcards, klantenkaarten en leasen zijn leenvormen. De maximale wettelijke rente is 15% waardoor geldverstrekkers zolang mogelijk aan u willen verdienen. Zorg dat u zich bewust bent van al deze leningen. Door advies te vragen, betaalt u niet teveel.

Schulden

Hoe voorkomt u schulden en wat moet u doen als u denkt in de schulden te komen? Wat zijn financiële problemen en wanneer zijn het problematische schulden? Herkent u zich in deze vragen? Onderneem actie en kijk verder op Grip op Geldzaken en/of Coaching in Geldzaken.

• Sparen & Beleggen

Sparen

Hoewel de spaarrente laag is bouwt u door te sparen een reserve op, ook wel financiële buffer genoemd. Hiermee hoeft u niet bij onverwachte uitgaven te lenen tegen een hoge rente. Ook kunt u hiermee ‘dure’ maanden in het jaar overbruggen. Het opbouwen van een financiële buffer geeft rust, ruimte en vrijheid.
Laat u adviseren om binnen uw persoonlijke begroting ruimte te creëren voor het opbouwen van een financiële buffer.

Beleggen

Als u spaargeld heeft wat u langere tijd niet nodig heeft, kan met beleggen een hogere opbrengst worden behaald. Maar beleggen kan ook verlies opleveren. U moet zich daarom goed (laten) informeren en uzelf overtuigen van de beste keuze.

• ZZP’ers & Ondernemen

Als financieel businesscoach kan ik u bijstaan in zowel uw zakelijke- als persoonlijke financiële situatie. Of het nu gaat om advies bij aankoop van een bedrijfspand of woning, verzekeringen, pensioen, leningen, sparen of bij financiële tegenslag, wij adviseren u graag.

Prijsindicatie

Het uurtarief is € 90,00 per uur (incl. BTW, excl. reiskosten). Aan de hand van uw financiële vraag en het adviestraject, wordt na een kennismakingsgesprek een vaste prijs opgegeven. 
 
 

Advies in Geldzaken

Maak voldoende tijd vrij voor advies in uw geldzaken, die investering betaalt zich terug. Het begint met een vrijblijvend persoonlijke kennismaking waarin wij samen de mogelijkheden bespreken. Bij wederzijdse goedkeuring om het adviestraject in te gaan volgt de beeldvorming. Hierin vind de inventarisatie en de analyse plaats. Hierna wordt het advies opgemaakt met de mogelijke oplossingen.
Indien op basis van het advies door u een financieel product wordt gesloten, vind ook nog nazorg plaats.
Ons doel is het (samen)werken aan of bereiken van een gezonde financiële huishouding en financieel welzijn.
 
Graag willen wij u persoonlijk leren kennen. Neem contact met ons op en maak een afspraak voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek.